Het verhaal achter de 'uit de hand gelopen hobby'

"Als kind ben ik altijd erg creatief geweest, tekenen was mijn nummer 1 favoriete bezigheid. Dit werd vanuit thuis ook altijd erg gestimuleerd, op woensdag middag was ik aan het schilderen of tekenen met mijn moeder. En verjaardagsfeestjes bestonden uit knutselactiviteiten. Toen ik besloot te studeren voor juffrouw aan de pabo werd deze creativiteit alleen maar meer.

De eerste buikschildering die ik ooit deed was samen met mijn moeder voor mijn tante, toen een paar jaar later mijn stiefmoeder zwanger werd heb ik dit nog eens gedaan, hierna volgde de ene buikschildering na de andere. Hier hield het niet op, want naast het schilderen van de muur in mijn eigen slaapkamer (die vaak genoeg is veranderd) begon ik ook bij familie en vrienden met het schilderen van muren. In deze periode ben ik al professionele materialen hiervoor gaan gebruiken en stond ik ook wel eens voor kinderfeestjes of kindercarnaval.

In 2017 ben ik begonnen met meer individueel schminken en op mijzelf oefenen als canvas. Dit vond ik zo leuk dat ik al een hele tijd de ambitie had om hier meer mee te gaan doen. Zo ontstond na het hebben van redelijk wat foto materiaal mijn eigen instagram. Pas in 2018 besloot ik dat ik niet alleen wilde schminken als hobby, maar hier ook een groter publiek in mee wilde trekken. Zo is toen Mellies Bellies ontstaan. De passie voor buikschilderingen is erg groot, maar omdat ik meer wilde is het toen Mellies Bellies and More geworden.

Ik vind het heerlijk om met mensen te werken en iemand blij te kunnen maken met mijn creativiteit, en dit wil ik ook nog heel erg lang doen!

Dit was kort mijn verhaal over hoe deze hobby uit de hand is gelopen tot iets waar ik heel erg veel energie uit haal en wat ik fantastisch vind om te doen."

- Melanie van den Boogaard