Persoonlijk, Memorabel en Waardevol!

Een verzameling van de leukste projecten en mooiste verhalen van Mellies!

Een blog vol uiteenlopende verhalen! Van het ontstaan van Mellies tot de grootste en meest waardevolle projecten!

Lees snel meer♥

Lijntekeningen door Mellies

Naast het schminken en het omtoveren van muren kwam ik spontaan bij het maken van... lijntekeningen!Dus wil jij ook een originele tekening van jou met je partner of met je familie? Stuur mij dan een berichtje via Instagram óf kijk in de webshop. 

Lees meer »

Mijn festivalseizoen: de hoogtepunten

Het is al weer november. En dat betekent ook dat het festivalseizoen er op zit voor dit jaar. Een mooi moment om terug te blikken op een fantastische zomer. Want Mellies Grime brengt mij door heel Nederland. En niet alleen voor kinderfeestjes of buikschilderingen. Regelmatig ben ik als grimeur te vinden op de tofste festivals om acts of danseressen te schminken met de Special Guest. Van Dreamfields tot ADE. Tijd voor een overzicht! 

Lees meer »

Expositie in Café De Opstand Nijmegen

In de afgelopen twee jaren heb ik mezelf verdiept in de wondere wereld van het schilderen. Of zoals je van mij had kunnen verwachten: ik ben het gewoon gaan doen! Hoe tof is het dan dat mijn werken vanaf 1 juni te zien zijn in Café De Opstand in Nijmegen? Eerlijk antwoord... heel tof!

Lees meer »

Disney Bodypaint

Vanwege Corona kon ik de laatste tijd helaas geen klussen doen op feesten en festivals (en wat ben ik blij dat ik nu wel weer aan de slag kan!). Maar dat betekent niet dat ik in de verschillende lockdowns heb stilgezeten. In tegendeel! Ik ben druk geweest met het maken van handlettering boekjes en het schilderen van schilderijen. Bovendien heb ik me verder verdiept in TikTok. Met een ware Disney-grime reeks als resultaat! 

Lees meer »

Een uniek Sint- of Kerstcadeautje

De fijne feestdagen staan weer voor de deur. Een tijd van gezelligheid met familie, eten met vrienden en natuurlijk... CADEAUTJES! Ben jij nog op zoek naar een leuk cadeautje voor in de jutte zak van de Sint? Of wil jij iemand verrassen met een uniek cadeautje onder de kerstboom? Ga dan dit jaar voor een handgeschreven notitieboekje. Speciaal voor jou! 

Lees meer »

Halloween is coming

We zijn al halverwege oktober en dat betekent dat één van de leukste feestdagen van het jaar er aankomt: Halloween! Voor dit Halloween-weekend ben ik zelfs al helemaal volgeboekt met onder andere klussen voor Zoete Zin in Uden en voor Oubaha Beheer in Arnhem. Omdat ik zelf niet kan wachten op dit griezelige feest, geef ik jullie hier alvast een voorproefje met mijn meest recente projecten. 

Lees meer »

Een persoonlijk cadeautje met handlettering

Zoals zoveel (kleine) ondernemers in Nederland ben ook ik de afgelopen anderhalf jaar creatief geweest in het vinden van projecten. Je wil immers wel bezig blijven met hetgeen dat je zo graag doet. In mijn geval creatief bezig zijn. Zo heb je al kunnen lezen hoe ik voor het eerst karikatuur heb getekend in een verzorgingstehuis voor ouderen. Maar daarnaast ben ik ook veel bezig geweest met handlettering. En met succes!

Lees meer »

Karikatuur in het verzorgingstehuis

Door de gevolgen van het coronavirus heb ik de afgelopen tijd helaas minder klussen kunnen doen dan ik gehoopt had. Maar... elk nadeel heeft zijn voordeel. Want doordat de schminkklussen even stilstonden heb ik tijd gehad voor iets heel anders: karikatuur tekenen! 

Lees meer »

Nieuwe projecten afgetrapt met 'ode aan het festivalseizoen'

De laatste tijd heeft ons leven erg op zijn kop gestaan door alle gezondheids- en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus. Ik hoop dat jullie allemaal gezond zijn gebleven of inmiddels al weer genezen zijn. In deze blog even een korte update over mij, mijn werk, projecten en boekingen na en rond de coronatijd.

Lees meer »

4 Tips voor een originele Carnavalsoutfit

Weken van voorbereiding, het hele internet afzoeken, en samen inkopen doen. Een hoop werk, maar dan heb je vervolgens wel een fantastische en vooral unieke carnavalsoutfit... of toch niet? Want tot je verbazing zie je iemand met dezelfde outfit op elke hoek van de straat en lijkt al je werk voor niets geweest. Herkenbaar? 

Lees meer »